Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie ben ik aan de andere kant? Hoe vaak kijk jij in de spiegel? Niet alleen om te kijken hoe je er uitziet, maar vooral om inzicht te krijgen wie je bent als leidinggevende. Het gaat verder dan zelfevaluatie en omvat het actief zoeken naar feedback en perspectieven van anderen om jezelf beter te begrijpen. Spiegelen is een proces, waarbij jij reflecteert op jezelf, je gedrag en je eigen beslissingen en houding onder de loep neemt.

Kun jij de volgende vragen beantwoorden? Dan ben jij in staat om de spiegel te zoeken, aan te kijken en jezelf te leren verbeteren.

1. Weet jij waarop jij gespiegeld wilt worden?
Een fundamentele vraag voor elke leidinggevende is: “Weet jij waarop jij gespiegeld wilt worden?” Het begint namelijk met het stellen van duidelijke doelen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als je deze doelen niet stelt, zul je wellicht nooit in de spiegel kunnen kijken. Dus wat zijn jouw doelen?

3. Wie kan jou van nature spiegelen?
Identificeer de mensen in je organisatie die van nature in staat zijn om je te spiegelen. Dit kunnen jouw leidinggevende, “peers” of zelfs teamleden zijn. Deze personen hebben vaak een ander perspectief en kunnen waardevolle inzichten bieden die je misschien zelf over het hoofd ziet.

4. Wat levert spiegelen jou op?
Neem de tijd om na te denken over wat spiegelen jou oplevert. Zonder zelfkennis is er geen basis om leiding te geven aan jezelf, laat staan aan je medewerkers. Het spiegelen kan leiden tot persoonlijke groei, betere besluitvorming en verbeterde relaties met je team. Door regelmatig te reflecteren, vergroot je je zelfbewustzijn en bouw je aan een solide basis voor continue verbetering.

Hulp nodig om jezelf beter te leren spiegelen en inzicht te krijgen in wie jij werkelijk bent als leidinggevende? Check dan onze leiderschapstrajecten en neem contact met ons op.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.