Als leidinggevende ben je constant bezig met het leiden en laten groeien van anderen, maar net zo belangrijk is het om regelmatig je eigen prestaties en ontwikkeling te evalueren. Maar hoe vaak zou je deze zelfinzicht evaluatie moeten uitvoeren, met wie, op welke onderdelen en wat zijn de voordelen ervan?

Waarom is een carrière APK belangrijk en hoe vaak?
Een ‘carrière APK’ verwijst naar het periodiek beoordelen van je loopbaan en professionele groei, vergelijkbaar met een periodieke controle van een auto om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft verlopen.
Hoe vaak je een ‘carrière APK’ doet, hangt af van je individuele behoeften en omstandigheden, maar wij bevelen aan om dit minstens één keer per jaar te doen. Dit stelt je in staat om op regelmatige basis met een frisse blik naar je functie te kijken en te evalueren of je nog met plezier naar je werk gaat, of je functie nog genoeg uitdaging biedt en of er voldoende balans is met jouw competenties.

Welke onderdelen?
Door regelmatig je carrière te evalueren, kun je identificeren op welke gebieden jij ontwikkeling wil en waar je moet investeren. Om met plezier te blijven werken is het van belang om antwoorden te krijgen op de volgende vragen; “Wat kun je goed, wat vind je leuk, wat geeft en wat kost energie? Wat zijn relevante ontwikkelingen in jouw organisatie ten opzichte van jouw behoeftes?”
Je krijgt een beter beeld van je kwaliteiten, valkuilen, wensen en mogelijkheden. Op basis van dit zelfbewustzijn kun je een actieplan opstellen om meer regie te pakken op je eigen loopbaan.

Voordelen?
– Het voorkomt een burn-out, doordat je potentiële stressfactoren en burn-out-symptomen vroegtijdig identificeert en proactief aanpakt. Dit draagt bij aan je welzijn en veerkracht als leidinggevende.
– Het helpt je om gerichte doelen te stellen voor je professionele ontwikkeling. Of het nu gaat om het verbeteren van leiderschapsvaardigheden, het ontwikkelen van een nieuw vakgebied of het nastreven van hogere posities; een evaluatie helpt je om gefocust te blijven op je doelen.

Met wie?
Je kan jezelf vragen stellen wat je leuk vindt en waar je naartoe wil groeien. Maar in onze ogen is het het meest effectief om hier een externe coach voor in de arm te nemen. Iemand die je positief kan confronteren en je door een nieuwe bril kan laten kijken met nieuwe perspectieven. Een externe coach ziet patronen die voor jezelf niet meer zichtbaar zijn. Echte groei vindt plaats buiten je comfort zone. Ga jezelf maar na, je ontwikkelt je het meeste wanneer je nieuwe dingen doet, dingen anders gaat doen en daarvoor je twijfels en angsten moet overwinnen.
Wil jij uitblinken in bewustwording in je toekomstperspectief? Neem dan contact met ons op voor een ‘carrière APK’.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.