In de huidige wereld van leiderschap is zelfkennis de sleutel tot effectieve en inspirerende leiding. Het begrijpen van je talenten, ‘why’, en waarden vormt het fundament van succesvol leiderschap. Zonder deze zelfkennis is er geen basis om leiding te geven aan jezelf, laat staan aan je medewerkers. Maar hoe goed ken jij jezelf?

Zelfkennis begint met het bewustzijn van je eigen talenten. Wat zijn de unieke capaciteiten die jou onderscheiden als leidinggevende? Het identificeren van je ‘why’ (de diepere reden achter je leiderschapsrol) geeft betekenis aan je acties en beslissingen. Daarnaast spelen je persoonlijke waarden een cruciale rol in het vormgeven van je leiderschapsstijl. Door deze aspecten te begrijpen en ook toe te passen, creëer je een stevig fundament voor effectief leiderschap.

Vragen die jou helpen om te ontdekken waar jij staat in jouw zelfkennis:

• Wat is jouw grootste talent?
• Wanneer ben jij op je best?
• Waar ga je helemaal van AAN?
• Waar ben jij het meest trots op?
• Wat had je veel eerder moeten doen?
• Wie inspireert je het meeste en waarom?
• Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?
• Waar laat jij je door tegen houden?

Kun jij deze vragen makkelijk beantwoorden en wellicht ook nog met een verdiepende vraag? Dan kun je ook nog toetsen hoe anderen jouw waarnemen op deze vragen in de organisatie. In ons volgende artikel gaan we in hoe anderen jouw zelfkennis kunnen spiegelen.

Heb je hulp nodig bij het beantwoorden van de bovenstaande vragen? Wij helpen je graag om de basis te leggen van jouw zelfkennis, want zonder zelfkennis, geen leiderschap. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.