Met regelmaat hoor ik werkzoekenden in mijn omgeving zeggen: “Ik zoek al één jaar naar passende banen via diverse zoekmachines en ik krijg mijn droombaan niet gevonden. Mijn enthousiasme is ver te zoeken en de frustratie wordt met de dag groter.” Ze hebben voor hun gevoel álles gedaan om een baan te zoeken en zien geen uitweg meer. Mijn grote vraag is dan? Op basis waarvan ben jij jouw zoektocht gestart in de zoekmachines?

Het antwoord wat daarop volgt, is nooit: “Op basis van mijn persoonsprofiel, ook wel “blueprint” genoemd”. Een persoonsprofiel is een samenvatting van wie jij bent, wat je wilt en waar jouw talenten liggen. Ook worden hier onder andere jouw interesses, jouw drijfveren en energie gevende werkzaamheden in meegenomen.

Vaak start de zoektocht van werkzoekenden met het updaten van het CV. Ook brainstormen met zichzelf en hun omgeving over wat logische vervolgstappen kunnen zijn in hun carrière, zie ik bij hen als een uitgangspunt. Maar dat is écht niet voldoende, want zelfkennis is dé basis. Hierdoor kun jij gericht op zoek gaan naar jouw droombaan.

De kunst in dit proces is om het eindresultaat, die ideale baan, even los te laten. En dit is het punt waarmee ik veel van mijn klanten zie worstelen. In onze maatschappij zijn we resultaat gestuurd in plaats van proces gestuurd. Op het moment dat de link niet direct zichtbaar is met het eindresultaat, zijn mensen geneigd om hun proces van zelfkennis te eindigen. Vertrouwen hebben dat het proces van zelfkennis jou leidt naar een baan waar jij met plezier gaat werken en jouw volledig potentieel inzet, is een must. Laat ik jou een voorbeeld geven. Mijn klant had haar interesses in kaart gebracht. Bij het vertellen van haar interesses zag je haar stralen. Tegelijkertijd koppelde ze dit aan een mogelijke baan voor haar. Ze zei: “Hoe kunnen mijn interesses nu vorm krijgen in een passende baan voor mij?” Het moment daarop dook ze ineen en zei ze terneergeslagen: “Ik zie het gewoon niet voor me.” Ik antwoordde daarop dat dit het mooie is aan een loopbaantraject, omdat het eerst gaat over het proces van het ontdekken van jezelf, voordat de koppeling wordt gemaakt met een passend zoekprofiel.

Dus stop met het zoeken naar vacatures via de zoekmachines en ga aan de slag met het maken van jouw “blueprint”. Als oefening kun je vanaf vandaag al starten met het bijhouden van een lijst met energie gevende en energievretende werkzaamheden. Dwing jezelf om hier iedere dag bij stil te staan en na een aantal weken zul je de rode draad gaan herkennen. Als jij jezelf niet kent, kun je ook geen sturing geven aan de zoekrichting van een baan waar jij echt blij van wordt.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR professional, na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs, dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen door maken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren wat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan op NRC Carrière.