Hou jij jezelf steeds in? Laat jij jezelf niet volledig zien, omdat je bang bent voor de reactie van anderen? Stoei jij met de gedachte: “Als ik nu echt zeg en handel hoe ik denk en wat ik ECHT graag zou willen, wat dan? Word ik dan afgewezen”? Of ga je toch pleasen om aardig gevonden te worden door je baas, partner of vrienden? Jij bent niet de enige die hiermee worstelt. En tegelijkertijd ben je ook wel klaar met dit gedrag van jezelf. Maar ja… hoe dan?

Perceptie is projectie
Perceptie is projectie betekent in het kort dat je jouw eigen gedrag en overtuigingen op anderen projecteert. De wereld is je spiegel! Jij geeft dus zelf betekenis aan dingen en situaties. Als jij bijvoorbeeld je mening geeft aan je baas, maar hij heeft daar geen oren naar, dan kan jij opvatten als een afwijzing van wie je bent. Onbewust kun jij je onzeker voelen of jouw mening er wel toe doet. In dit geval projecteer jij je eigen gevoelens van onzekerheid op je baas in plaats van de oorzaak bij jezelf te zoeken.
Alhoewel “afwijzing een universele ervaring” is, komt dit vaak voor bij vrouwen, vooral in professionele omgevingen waar ze in de minderheid zijn. Vrouwen hebben vaak het gevoel dat ze harder moeten werken om dezelfde erkenning te krijgen als hun mannelijke tegenhangers. En dit kan bijdragen aan gevoelens van twijfel en zelfkritiek.

Empower yourself
Empowerment helpt je om de controle te nemen over je eigen te leven en te werken aan je doelen en ambities. Als jij je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroot, dan zul jij je stem laten horen. Als je baas het niet eens is met je mening, dan kun je vanuit nieuwsgierigheid doorvragen wat daar de reden van is. Toch merk ik dat deze verdiepende vragen niet worden gesteld, maar dat vanuit een “emotie van afwijzing” een verhaal gemaakt wordt over het gedrag van de baas. Als bij het doorvragen blijkt dat jouw baas totaal andere kernwaarden deelt dan jij, dan kun je jezelf afvragen of jij je daar prettig bij voelt en of je er wilt blijven werken. Door oprecht eerlijk te zijn naar jezelf en daar naar te handelen, ontstaat het (werk)leven wat echt bij je past.

Wat kun je doen om jezelf te “empoweren”?
Het belangrijkste is zelfkennis. Zonder zelfkennis weet je niet waarop je kunt vertrouwen, wat je kunt ontwikkelen en waar je op kunt sturen. Als jij niet weet waar je voor staat, wie je bent en wat je verlangens zijn, dan zal je onzekerheid blijven aanwakkeren. Ga op zelfonderzoek uit. Daar waar je angst of afwijzing voelt; wat zegt dat dan over jouw gedrag en overtuigingen?
Zoek een omgeving uit die bij jou past en pas je niet meer aan aan je omgeving. Omring je met gelijkgestemden, die jouw talent zien en ondersteunen en die jou “empoweren” om jouw stem te laten horen.

Heb een dosis lef en trek die stoute hakken aan powervrouw, je leeft maar één keer! Ga vragen stellen, ga door de emoties heen, vraag door en ben oprecht nieuwsgierig naar het gedrag van anderen.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.