Verlang jij ook naar praktisch toepasbare handvatten om jouw richting te bepalen in jouw loopbaan? Worstel jij met de vraag of deze baan wel geschikt is voor jou? Twijfel je of jij je eigen bedrijf wilt starten? En wil jij weten wie je nu ECHT bent in de kern en waar jouw energie zit? Human Design is een prachtige tool, die jou richting kan geven in jouw gewenste loopbaan!

Maar.. wat is Human Design nu eigenlijk?
Human Design is een systeem, dat is ontworpen om inzicht te geven in je persoonlijkheid en unieke eigenschappen. Het geeft een blauwdruk van wie je werkelijk bent en vormt de ‘gebruiksaanwijzing’ voor jouw (werk)leven. Dit noemen we ook wel het “innerlijk kompas”. Jij kunt door inzicht te hebben in jouw innerlijk kompas jouw volledige potentieel benutten en richting geven aan jouw gewenste loopbaan. Het is een ongelofelijk gedetailleerd, systeem waarin de Westerse en Oosterse zienswijze gecombineerd worden.

In Human Design onderscheiden we vier basistypen. Elk type heeft zijn eigen unieke strategie om succesvol te zijn. Sommige types zijn bijvoorbeeld het meest effectief als ze hun eigen ideeën en initiatieven volgen, terwijl andere types het beste functioneren als ze worden aangemoedigd om hun passies te volgen en hun energie te richten op wat hen blij maakt en voldoening geeft.

En hoe werkt Human Design dan in de ontwikkeling van jouw loopbaan?
Maar ja…. hoe weet je dan wat je eigenheid is? We worden vanaf onze geboorte geconditioneerd door onze ouders, docenten, vrienden, enz. Onze eigenheid als kind vervaagt, doordat we willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. We verliezen onszelf in een wereld waarin zelfkennis niet op jonge leeftijd geleerd wordt, maar waarin we op school geacht worden ons aan te passen aan de systemen en vooral te presteren. Op deze manier luisteren we niet meer naar onze eigen autoriteit om beslissingen te nemen en neemt onze mind het over (gedachten, patronen en conditioneringen). Dat is namelijk allemaal aangeleerd gedrag en heeft meestal niet veel met je unieke “ik” te maken en dus niet helpend om jouw juiste loopbaankoers vanuit energie te varen.

Human Design helpt jezelf te leren begrijpen en maakt je rol, je doel of missie zichtbaar wat je hier te doen hebt. Door je strategie en autoriteit toe te passen en de mechaniek te begrijpen, te voelen en steeds weer te toetsen zal jouw unieke missie zich ontvouwen. Je zal voldoening, rust, succes of verwondering ervaren.

Ik vind Human Design een waardevol hulpmiddel bij het verkennen van loopbaanmogelijkheden en het identificeren van jouw sterke punten en uitdagingen. Ik pas het dan ook altijd toe in mijn coaching. Het kan je helpen bij het vinden van een loopbaanpad, dat past bij jouw energie, je passie en talenten.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar jouw uniekheid? Wacht dan niet langer en neem contact met mij op.

“Live your life the way you were built to live it” (Ra Uru Hu)

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.