Wat zijn jouw intenties voor het nieuwe jaar? Het oude jaar heb je wellicht afgesloten met een goed reflectiemoment, waardoor nieuwe verlangens gecreëerd kunnen worden. Vorig jaar schreef ik in mijn artikel dat slechts een selecte groep mensen (8%) nieuwe voornemens daadwerkelijk realiseert. Hoe zit dat bij jou? Blijf jij wachten op het juiste moment of ga je het gewoon doen?

Waarom wachten?
Waarom zou je wachten als je iets heel graag wilt? Bijvoorbeeld solliciteren voor die nieuwe baan of kenbaar maken aan je leidinggevende en je collega’s, dat je wilt doorgroeien naar een hogere functie of juist een sabbatical wilt nemen? Welke emotie zit daar dan achter?
Vaak is dit: “angst”. En angst waarvoor dan vraag je je af? Angst voor afwijzing, angst om te falen, angst om kritiek te krijgen van anderen, angst om jouw mening te uiten (wat zullen anderen er van vinden?), angst om niet goed genoeg te zijn? Deze lijst kan eindeloos zijn. En als de angst groter is dan het verlangen, blijf je wachten en stap je niet in het “doen”. Welke angsten houden jou tegen om jouw verlangens werkelijkheid te laten worden? Kijk jij deze angsten aan of stop je deze weg? Ben jij je bewust welke belemmerende overtuigingen hieronder zitten?
Wat we natuurlijk allemaal willen voorkomen is, dat als we straks terug kijken op “ons leven” en we onszelf dan beseffen dat we “het leven” anders hadden willen leven en er niet “alles” uit hebben gehaald. Spijt heb je immers altijd van de dingen, die je niet gedaan hebt.

Ga het doen!
Het nieuwe jaar kan dan een mooi voornemen zijn om intenties te plaatsen, maar ik geloof dat we geen nieuw jaar nodig hebben om nieuwe intenties te plaatsen. Dat kunnen we iedere dag doen. Ons brein houdt van gewoontes en vaste patronen. Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw verlangens opknipt in kleine stapjes en dat jij deze dagelijks gaat inbouwen in jouw systeem? Jouw brein past zich simpelweg aan, aan datgene wat jij er dagelijks van vraagt. Dus heb jij hulp nodig om te leren hoe jij jouw verlangens en intenties dagelijks kan integreren? Ik help je graag, want voor wie wacht, komt alles te laat!

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.