Je hebt de vakantieperiode achter de rug en je zit weer in je werkritme. De routines zorgen ervoor dat je dag vol gepland staat en de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet is het weer kerst. Hoe zorg je ervoor dat je regelmatig stil staat bij jouw werkgeluk? Een simpele manier van reflecteren is na te gaan welke “vinger” jij je werk geeft.

Duim
Als jij je werk een dikke duim geeft, dan is de kans groot dat je het naar je zin hebt. Vraag jij jezelf wel eens af welke elementen in jouw werk voor het werkgeluk zorgen? Zijn het je collega’s, die je inspireren en waar je lol mee kunt beleven? Of vind jij de afwisseling uitdagend in jouw werk? Heb jij het gevoel dat jouw potentieel volledig vrijkomt? Waar jij voor staat in je leven, kun je dat in je werk ook ten uitvoer brengen?
Als jij bewuste antwoorden hebt op deze vragen, dan is het voor jou in de toekomst nog makkelijker om jouw werkgeluk te kunnen sturen.

Wijsvinger
Geef jij jouw werk jouw wijsvinger, die heel de dag wijst naar anderen? Houd jij je zich bezig met wat er niet goed verloopt in de organisatie? Je kunt je mateloos irriteren en vraagt je vervolgens af waarom mensen op bepaalde posities kunnen zitten, zonder dat ze capabel zijn in jouw ogen? Waarom krijgen anderen een promotie of een waardering, terwijl jij vindt dat jij deze zou moeten ontvangen? Je weet het zelf eigenlijk altijd beter. Je voelt je niet gehoord of gezien, want jouw ideeën worden niet gedragen.

Weet dat als je wijst naar anderen, dan wijzen er altijd drie vingers naar jezelf. Wat mag jij leren van je collega’s en van de situaties waarin je “wijst”? Welke keuze heb jij te maken om voortaan alleen naar jezelf te wijzen en zo verantwoordelijk te zijn voor jouw werkgeluk?

Middelvinger
Geef jij je werk een dikke middelvinger? Als jij de “fuck you” vinger wilt geven aan je werk, dan is de belangrijkste vraag: ”Wat doe ik in godsnaam nog hier?” Mocht je het wat willen nuanceren dan zijn de volgende vragen van belang: “Waar heb je een hekel aan in je werk? Van wat zou je het liefste afscheid willen nemen? Heb ik invloed op de situatie en/of kan ik er iets aan veranderen? Waar heb ik nu behoefte aan?”
Tijd is het meest kostbare wat je hebt, dus waarom zou je jouw kostbare tijd besteden aan werkzaamheden waar je een middelvinger aan geeft? Wat houd je tegen om je “duim” te gaan zoeken?

Ringvinger
Geef jij jouw ringvinger aan je werk? Voel jij je volledig verbonden? Zorgt je werk ervoor dat je energie krijgt, dat de inhoud en uitdagingen jou een completer mens maken? Dan vullen jullie elkaar perfect aan in voor- en tegenspoed. En net zoals je je huwelijk jaarlijks viert, vier je ook de successen in je werk EN werk je ook aan je relatie. Je blijft communiceren over je behoeften om de relatie “spannend en uitdagend” te houden.
Onder welke huwelijkse voorwaarden ben jij deze baan aangegaan?

Pink
Pinky promised, welke belofte heb jij met jezelf gemaakt als het gaat over werkgeluk? Heb jij met jezelf afgesproken dat je wilt genieten van je werk en je alleen maar werk wilt doen waar je energie van krijgt? Is deze belofte nog actueel of wordt het tijd om een belofte met jezelf te maken?

Neem jouw leiderschap en ga voor de “vinger” die jou het meeste werkgeluk geeft!

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.