Per jaar besteden mensen meer tijd aan het plannen van hun vakantie dan aan het plannen van hun werkleven. Er wordt zelfs in een heel leven meer tijd besteed aan het plannen van de dag van je bruiloft, dan aan het plannen van de hele huwelijksperiode.
Als mensen geen geluk en energie uit zichzelf kunnen halen, dan gaan ze de leegte opvullen met het geluk wat ze verwachten uit de (werk)relatie met de ander. Dat jouw werkgever jouw werkgeluk gaat borgen, dat is niet de bedoeling. Jij moet zelf jouw geluk borgen. Maar hoe doe je dat?

Persoonlijk leiderschap
Persoonlijk leiderschap begint met het leiding geven aan jezelf. Het gaat over bewust handelen; handelen dat overeenkomt met hoe je zou willen handelen, met wat wil je zijn. We weten allemaal wel dat we vaak niet handelen conform onze eigen wensen of behoeftes. Door persoonlijk leiderschap leer je minder geleid te worden door de waan van de dag, je wordt regisseur van jouw eigen leven. Maar hoe weet je nu welke richting je moet kiezen?
Welke weg past bij jou, welke weg wil jij bewandelen, welk doel heb jij voor ogen?

Zelfkennis
Het is dus belangrijk om te weten wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waar je voor staat om invulling te geven aan jouw pad. Pas dan kun je jezelf leiden.

• Talent: Waar ben jij goed in? Waar vragen mensen jou in het bijzonder voor? Wie bewonder jij en is jouw grote voorbeeld? Een talent is iets waar je goed in bent, je moeiteloos afgaat en wat je leuk vindt om te doen.
• Energie: Waar krijg jij energie van? Hoe vaak gebeurt dat op een dag?
• Trots: Waar ben je allemaal trots op? Wat zijn jouw successen waar je trots op bent?
• Waarden en normen: Waar sta jij voor? Wat is het belangrijkst in je leven? Waar zou jij voor willen vechten?

Altijd al een directeur willen worden? Word deze dan sowieso van jouw (werk)leven!
Hoe wij leidinggeven aan onszelf, zo geven wij ook leiding aan anderen. Heb jij de behoeften om dit voor jezelf te onderzoeken en verder helder te krijgen, dan help ik je daar graag bij. Wij gaan samen op zoek naar de “directeur” in jou.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.