Tsja … wat is nu het verschil? Doen aan talentmanagement of leiding geven aan talent? Er wordt zoveel gesproken over talentontwikkeling in een organisatie. Begrijpen hoe het werkt is toch echt iets anders dan het daadwerkelijk toepassen en integreren. Leiding geven aan medewerkers die getalenteerd zijn, kan toch echt iets anders zijn dan doen aan talentmanagement. Jij als leidinggevende speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van talent. We nemen je mee in de verschillen. Wij geloven dat iedereen talenten bezit en niet alleen de high potentials.

Leiding geven aan talent
Leidinggevenden krijgen steeds meer taken vanwege het inkrimpen van ondersteunende functies. Als leidinggevende hou je alle ballen in de lucht en stuur je je medewerkers aan. Vaak heb je één keer per jaar ontwikkelgesprekken, omdat je dit van je verwacht wordt. Maar in hoeverre neem jij de ruimte om het potentieel van je medewerkers echt te ontwikkelen? En ligt daar ook jouw interesse om aan talentgericht leiderschap te doen? In de praktijk zien we vaak een tendens dat ECHTE aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers erbij in schiet.
Bij het leiding geven aan talentvolle medewerkers is het belangrijk om erkenning en waardering te tonen. Het communiceren van duidelijke doelen en verwachtingen in combinatie met het geven van autonomie en uitdaging is een must. Ontwikkelperspectief bieden en constructieve feedback geven, zorgt dat jij aan mentoring doet. Als je ervaringsleren aanmoedigt in een ondersteunende cultuur, dan creëer je de tools om talent te ontwikkelen. Door dit ook toe te passen, kan talentgericht leiderschap worden getoond en kan het potentieel van talentvolle medewerkers worden gemaximaliseerd. Maar de vraag is, doe jij dit ook als leidinggevende?

Talentmanagement
Talentmanagement verwijst naar het strategisch beheren en ontwikkelen van talent binnen een organisatie. Het gaat om het identificeren, aantrekken, behouden en ontwikkelen van talenten van medewerkers om de organisatiedoelen te ondersteunen. De volgende aspecten zorgen voor talentmanagement:
1. Talentacquisitie: Het proces van het aantrekken en selecteren van talentvolle medewerkers om openstaande posities in de organisatie te vervullen.
2. Talentontwikkeling: Het bieden van kansen voor de groei, ontwikkeling en training van werknemers, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.
3. Performance management: Het monitoren en beoordelen van de prestaties van medewerkers om feedback te geven, doelen te stellen en eventuele belemmeringen voor groei aan te pakken.
4. Loopbaanontwikkeling: Het ondersteunen van talent bij het plannen en bevorderen van hun carrière binnen de organisatie, door middel van mentorschap, opleidingsmogelijkheden en loopbaantrajecten.

Verschil
Kortom, talentmanagement richt zich op het bredere strategische beheer van talent binnen een organisatie, terwijl leiding geven aan talent zich richt op het individuele niveau van het begeleiden en ontwikkelen van de talenten van medewerkers. Talentmanagement zorgt ervoor dat het hele proces rondom talentontwikkeling wordt geborgd, terwijl leiding geven aan talent een onderdeel is daarvan.

En de vraag is nu of jij als leidinggevende weet hoe jij talentgericht leiderschap kan toepassen? We nemen je graag mee in deze ontwikkeling. In ons volgende artikel gaan we in op hoe jij op een praktische manier talentgericht werken kunt ontwikkelen.

Over Mayke Langenhorst
Mayke startte haar carrière als HR-professional na haar HBO-studie HRM en Universitaire opleiding verandermanagement. Sinds 2012 is ze eigenaar van ML coaching. Ze heeft haar levensverhaal “versmolten” met haar werk als business- en loopbaancoach. Zij is het levende bewijs dat je altijd in jezelf moet blijven geloven en onmogelijke doelen voor jezelf mag stellen. Mayke coacht ambitieuze professionals die een transformatie willen doormaken van een (werk)leven geleidt in door waan van de dag naar een het (werk)leven vanuit volledige eigen regie. Dus persoonlijk leiderschap tonen en het werkleven creëren dat ze ECHT willen leiden.

Dit artikel heeft gestaan in NRC Carrière.